مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت
سرخط خبرها

اوضاع متشنج عراق | از سوء قصد به نخست وزیر تا ادامه اعتراضات مردمی

  • کد خبر: ۸۷۲۳۳
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸
اوضاع متشنج عراق | از سوء قصد به نخست وزیر تا ادامه اعتراضات مردمی
هرچند که انتظار می‌رفت عراق پس از برگزاری انتخابات پارلمانی روزهای با ثباتی را پشت سر بگذارد، اما اعتراضات مردمی ادامه یافت و چند روز قبل الکاظمی نخست وزیر این کشور هدف سوقصد قرار گرفت. حال باید دید که همسایه غربی در روزهای آینده چه وضعیتی خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پس از برگزاری انتخابات مجلس عراق در روز ۱۸ مهر که با مشارکت کم و بیش ۴۰ درصد واجدان حق رأی برگزار شد، جریان وابسته به مقتدا صدر و همچنین نخست وزیر عراق با اعلام نتایج زود هنگام انتخابات و استقبال از پیروزی، خود را حائز کسب اکثریت کرسی‌های پارلمانی اعلام کردند، در حالی که جریان‌های سیاسی مستقل و حامیان مقاومت از قبول آمار مذکور امتناع کردند.

بدین سبب یک رشته اعتراضات مسالمت آمیز مردم عراق به نتایج شمارش آرا در اعلام زود هنگام نتایج انتخابات آغاز شد.

به دنبال افزایش تنش‌ها و درگیری‌ها در عراق، برخی نخبگان، علما و سیاسیون عراق، خواستار بررسی حمله به معترضان از سوی دادگاه فدرال و شورای عالی قضایی شدند. لیکن در ادامه و در حادثه‌ای عجیب، رسانه‌ها از حمله پهپادی به نزدیک محل زندگی مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، خبر دادند.

با گسترش اعتراضات مردمی در عراق که از فاز سیاسی به درگیری نیرو‌های امنیتی دولتی بدل شد، اکنون به تجربه ادوار گذشته، فضای مساعدی برای تحرکات آشوب طلبانه عاملان و مرتبطان به سفارتخانه‌های خارجی فراهم شده است که قطعا می‌تواند به سازمان دهی و تحرک بیشتر نیرو‌های اطلاعاتی غربی، عبری، عربی به سوی میادین بغداد و سایر استان‌های ملتهب عراق منجر شود.

در این شرایط، پرسش این است که پشت پرده حمله اخیر به منزل نخست وزیر عراق چیست و تحولات اخیر در این کشور چه تأثیری بر تشکیل دولت آینده عراق خواهد گذاشت؟

پروژه آمریکایی صهیونیستی برای ناامنی در عراق

سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتگو با «ایسنا» در تحلیل حمله اخیر به منزل نخست وزیر عراق گفت: تحولات اخیر در عراق و بررسی دقیق آن‌ها باعث می‌شود که ما ظن نزدیک به یقین داشته باشیم که اتفاقات اخیر، کار آمریکا و رژیم صهیونیستی برای به هم زدن امنیت در عراق و تحقق پروژه بی دولتی در این کشور است. از چند ماه پیش، کسانی به دنبال این بودند که سناریوی تعویق برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور را اجرایی و محقق کنند و آمریکایی‌ها در پشت این سناریو قرار داشتند، ولی مردم عراق به این موضوع واکنش نشان دادند و در این انتخابات حضور پیدا کردند. آمریکایی‌ها علی رغم تلاش برای انجام تقلب سازمان یافته در شمارش آرا نتوانستند بین جریان‌های اسلام گرا و شیعه در این کشور اختلاف مد نظرشان را ایجاد کنند.

وی درباره این ادعای بی پایه و اساس رسانه‌های نزدیک به محور عبری غربی که سوء قصد به جان الکاظمی را به گروه‌های شیعه در عراق و محور مقاومت نسبت می‌دهند، گفت: گروه‌های نزدیک به جریان مقاومت همواره تلاش می‌کنند از طریق مجاری قانونی، خواسته‌ها و اهداف خود را به پیش ببرند. قطعا ایجاد آشوب و بی دولت کردن عراق، موضوعی نیست که مورد علاقه دوستداران مردم عراق باشد و این پروژه‌ای است که از سوی بیگانگان در این کشور دنبال می‌شود. برای جریانات مقاومت در عراق، موضوع استقلال و آرامش در این کشور بسیار مهم است و قطعا دست به چنین اقدامات غیرقانونی‌ای نمی‌زنند.

کاهش شانس مقتدا صدر در تشکیل دولت

صباح زنگنه، کارشناس مسائل خاورمیانه، در گفتگو با «ایسنا»، در ارزیابی خود از وضعیت عراق پس از برگزاری انتخابات در این کشور گفت: جریان‌هایی که در انتخابات نتوانستند آرای چندانی به دست آورند، باعث اختلافات بسیار شده اند و به شدت به کمیساریای عالی معترض هستند و اتهامات گوناگونی را مانند دست کاری در سیستم رأی گیری، استفاده از پول برای کسب آرای مردم یا حمایت دولت از یک جریان خاص مطرح می‌کنند.

از آنجا که کمیساریا نتوانسته است به موضوع به موقع رسیدگی کند و بسیاری از این اعتراض‌ها را نادیده گرفته، باعث افزایش تنش در صحنه سیاسی عراق شده است. با توجه به اینکه دولت پیش از انتخابات عملا از یک گروه خاص طرفداری کرده، شبهه تبانی جریان مقتدا صدر و دولت قوی‌تر شده است. همچنین گروه‌های حامی مقاومت یا حامی جریان حشدالشعبی، دولت را متهم می‌کنند که با تبانی با کشور‌های خارجی مانند امارات، آمریکا یا انگلیس با استفاده از روش‌های سایبری در نتایج انتخابات دست برده اند.

وی در ادامه با اشاره به حمله اخیر به منزل الکاظمی، نخست وزیر عراق، و استمرار تنش‌ها در روز‌های گذشته و تأثیر آن بر تشکیل دولت جدید در عراق گفت: به نظر می‌رسد به لحاظ سیاسی، مقتدا صدر، یک گردش مذاکراتی با اهل سنت داشته و همچنین با تعدادی از احزاب شیعه برای زمینه سازی تشکیل دولت در حال مذاکره است. با این حال وضعیت فعلی و تظاهرات صورت گرفته اخیر می‌تواند باعث کم شدن شانس مقتدا صدر که حامی دولت بوده و هست و کم شدن شانس نخست وزیر فعلی در انتخابات بعدی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->